Blue control en uv control van HOYA bij Foudraine Optiek

Blue control

blue control, een nieuwe coating die gebruikt wordt omdat we tegenwoordig zo veel gebruik maken van elektronische apparaten die schadelijk blauw licht uitstralen (de voornaamste straling in LCD en LED licht).

Dit hoogenergetisch blauwe licht veroorzaakt Macula Degeneratie (MD), dit  is een onherstelbare oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte afneemt. MD betekent letterlijk achteruitgang van de gele vlek, de macula. Dit is het centrale deel van het netvlies waarmee men scherp ziet. MD wordt daarom ook wel ‘slijtage’ van het netvlies genoemd , voorkom dus voortijdige slijtage van uw ogen en kies voor uw gezondheid. Uw ogen zijn immers de belangrijkste middelen om uw omgeving waar te nemen. Zonder uw ogen is de wereld plots heel erg klein geworden. Blue control is een speciale laag die op het glas wordt gebracht om de intensiteit te dempen van de beeldschermen en tablets die u in uw dagelijks leven continu gebruikt. Deze laag zorgt dat het witte licht ( eigenlijk blauw ) wordt gefilterd. Dit blauwe licht zorgt ervoor dat uw netvlies langzaam ‘verbrand’. Dit zorgt dan weer op zijn beurt voor het ontstaan van grijze vlekken in uw gezichtsveld die langzaam groter worden. Door een goede filter ( Blue Control ) kunt u blijvende schade aan uw ogen dus voorkomen. Tevens is Blue Control een optie als coating ( speciale laag op het glas ) die onderdeel is van de meest harde beschermingslagen. Deze 9-voudige laag is zo uitermate hard dat gewoon gebruik de laag nauwelijks zal beïnvloeden.

Wij leggen u graag alles uit in onze winkel.

Maak nu een afspraak

UVControl

We worden allemaal aan UV-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel we UV-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Het materiaal van brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van de glazen wordt UV-straling alsnog in de ogen gereflecteerd. HOYA UVControl is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee maximale bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals oogaandoeningen en oogziekten.

Meer informatie?

Bel direct voor een afspraak of vul het afspraken formulier in.