Macula degeneratie

Opzoek naar een nieuwe bril of wilt u uw ogen eens laten opmeten?

Gediplomeerd opticien

Altijd de nieuwste modellen

Oog voor detail

Macula degeneratie is een oogziekte waardoor het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat. Dit komt doordat de kwaliteit van de macula, ook wel gele vlek genoemd, afneemt. In het ergste geval kan macula degeneratie leiden tot permanente blindheid. Bij Foudraine optiek kunt u een vrijblijvend consult krijgen zodat een van onze ervaren medewerkers kunnen kijken naar uw klachten en u op de juiste en professionele manier kunnen helpen.

Gediplomeerd opticien

Altijd de nieuwste modellen

Oog voor detail

Wat is nu precies macula degeneratie?

In de beginfase van de macula degeneratie zijn er weinig tot geen klachten. De afwijkingen die horen bij deze aandoening worden bij de meeste gevallen dan ook vaak per ongeluk gevonden bij een jaarlijkse oogcontrole.

Op zoek naar een nieuwe bril?

Bel direct voor een afspraak of vul het afspraken formulier in.

Wanneer u zichzelf in een verder stadium bevindt van deze ziekte kunnen er twee soorten klachten ontstaan, denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Wazige vlekken of een verslechterd zicht: De plek waarop uw blik is gericht neemt een wazige, doffe en donkere plek aan;
  • Vervormd zien: lijnen lopen niet meer recht, maar hebben ineens vreemde kronkels. Soms is vervorming dan ook een van de eerste beelden die u merkt.

Wilt u meer weten over macula degeneratie? Of wilt u liever een persoonlijk gesprek met een van onze medewerkers? U bent altijd vrij om onze winkel in Best binnen te lopen, echter kunt u er ook voor kiezen om ons te bellen, dit kan via het telefoonnummer: 0499 391066.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons privacy beleid. Velden met een * zijn verplicht.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.