Oogmetingen

Iedere oogmeting wordt bij ons uitgevoerd door een specialist. Onze optometristen kijken niet alleen welke sterkte u nodig heeft, maar controleren ook op oogafwijkingen en oogproblemen. Zo krijgt u zeker de juiste zorg.

Basis oogmeting

Bij een basis oogmeting kijken we of er een correctie nodig is. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een autorefractor. Dit is een geautomatiseerde oogmeting. U legt uw kin op de steun en kijkt naar een schermpje. Daar ziet u een plaatje. De computer in de machine kan, door een speciale techniek, uw zichtvermogen bepalen.

Extra metingen en testen

Soms zijn extra metingen of testen nodig. Dit kan het geval zijn als u ondanks een correctie toch niet scherp ziet of als u lichamelijke klachten heeft zoals hoofdpijn, stijve nek, zware schouders of vermoeidheid. Het kan zijn dat deze klachten verbeterd of opgelost kunnen worden door het aanpassen van de brillenglazen.

Op zoek naar een nieuwe bril?

Bel direct voor een afspraak of vul het afspraken formulier in.

Oogdrukmeting

Een van de testen die wij jaarlijks standaard, naast een basis oogmeting, bij alle klanten uitvoeren is de oogdruktest. Hiermee kijken we of er een verhoogde druk (glaucoom) op het netvlies (retina) van het oog staat. Mocht dit het geval zijn, dan is voorzichtigheid geboden. Bij constatering van de verhoogde oogdruk wordt er binnen enkele dagen nog een controle gedaan. Is deze weer te hoog, dan volgt het advies om een huis- of oogarts te bezoeken.

Fixatie Disparatie

Bij fixatie disparatie wil het niet zeggen dat u alles dubbelziet. Uw visuele systeem heeft, tot op zekere hoogte, de mogelijkheid om de beelden van beide ogen tot één geheel te versmelten. Dit kost echter, zelfs bij een kleine afwijking, veel energie en kan ook andere klachten veroorzaken.

Maak een afspraak voor een professionele oogmeting

Ziet u niet meer scherp of twijfelt u of uw een nieuwe bril of nieuwe lenzen nodig heeft? Maak in beide gevallen een afspraak bij onze optiek in Best. Dit kan door te bellen naar 0499 391066 of door ons afsprakenformulier in te vullen. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via e-mail info@foudraineoptiek.nl.